хүйтэн агуулахын талаар бид лонхыг зөв зохион байгуулах талаар сурсан. Хэрвээ хөргөгч нь хоол хүнсээ хэдэн өдөр, хэдэн долоо хоногийн турш хадгалж үлдээх юм бол хөлдөгч нь "наснаасаа" хадгалах нөөцийг агуулдаг.
Хөргөгч хөлсөнд захиалахдаа би хуучин ЗХУ-ын хөргөгчийг гараараа арчиж хаях ёстой байсныг би үргэлж санаж байна. Боодолтой бүх уутыг цуглуулсан - хуучирсан ногоон, гахайн махны салаа зүссэн хэсэг, 5 банш ... Та хөлдөөгчид удаан хугацаанд үзсэн үү? Мөн тэнд юу хадгалагддаг вэ?
Хөлдөөгч бол супер зүйл! Зөвхөн хоол хүнсээр хангах төдийгүй урт удаан хадгалагдаж байгаа бүх зүйлийн гайхамшигтай хэрэглэгчид хэрэгтэй бөгөөд яг одоо идэх боломжгүй юм.
Та бүхнийг хөлдөөж чадна! За, түүхий мах / загас / хүнсний ногоо өөрөө юм. Өөр юу байна?
- Шөлийн шөл (ногоо, мах, загас)
- Шөл эсвэл хүнсний ногоо тарих (моно эсвэл холимог)
- Greens, ногоон тос
- Улаан лоолийн шүүс болон улаан лоолийн наах
- Сүү
- Зуурмаг
Шөл, улаан лоолийн оо зэрэг янз бүрийн бэлдмэлүүд нь хамгийн их давтагдашгүй хөлдөөсөн хоол юм. Орон сууц бүр өөрийн гэсэн арга барилыг зохион бүтээдэг бөгөөд энэ нь хадгалах, ашиглахад тохиромжтой юм. Багц, хөгц, сав, бүх нийтийн холимог - Бусад хүмүүсийн хөлдөөгчийг хараарай?
Ярослав: "Бэлтгэсэн шөл хольцоор дүүрсэн хөлдөөгчдийн нэг тасалгаа байна - өнхрөх хэлбэртэй уутнууд. Баг бүр нь нэг шөлтэй байх ба мах, бөмбөлөг, даршилсан ногоо, шөл, бүх төрлийн хувцаслалт нь бүх нийтийнх биш юм! "
Елена: "Би хөлдөөгчид шөл хийхэд өөр өөр хольцтой байдаг. Би тэднийг зорилгоо эсвэл сэтгэлийнх нь дагуу сонгож авдаг, гэхдээ ногоон уут, эсвэл тусгай ногоотой уут байдаг."
Гэрэл: "Хэрэв та хөлдөөгчид авирвал та тэнд шөл цуглуулах боломжтой - мах, шатахуун түгээх станц, шөл идэж болно."

Ольяа: "Би олон газарт улаан лоолийн гоймон ашигладаг, тиймээс би үргэлж том лааз худалдаж авдаг. Гэхдээ энэ нь хөргөгчинд эвдрэхгүй байхын тулд би үүнийг хуванцар саванд хийнэ. Ердийн 200 мл байдаг, эсвэл 100 ... "
Оксана: "Гэхдээ заримдаа би 1-2 аяга хоолны улаан лоолийн зуурмагийг халбагаар нэмж өгөх ёстой, өөр нэг зүйл бол - савыг онгойлгох, халбага угаахад ... би даруй самбар дээр тавиад үүнийг хөлдөөд дараа нь цүнхэнд хийнэ гэдэгт итгэлтэй байна: нэг" бөмбөг " нэг халбага!
Та зөвхөн бэлтгэсэн хоолыг төдийгүй бэлэн хоолоор хөлдөөж болно:
- Загатнаа болон чинжүү
- Ratatouille
- Cutlets болон Meatballs
- Тахианы мах, загасан загас
- Бүх төрлийн бялуу
- Байцааны өнхрөх
- Баяжуулсан дүүргэлт
- Lasagna
- Хүнсний ногоо, нухаш шөл
- Мах болон Спагетт Саус
- Маффин болон oatmeal cookies
Ямар ч тохиолдолд стратегийн нөөцөө байнга байлгах нь хэчнээн таатай санагддаг - зочдын үүдэн дээр байрлах бөгөөд та богино долгионы зууханд дулаацуулах "шинэхэн гурил" бялуутай. Нөхөр, хүүхдүүд хоолоо иддэггүй, хоол хийхэд хэтэрхий залхуутай байсан бол та бинк, бэлэн бирж олж болно.

Светлана: "Ер нь, би хоолоо бараг бараг болгон онцгой байдлын үед хөлдөх ямар нэг зүйлийг хойшлуулдаг. Би үүнийг дулаацуулах хэрэгтэй."
Катя: "Би хөлдөөх тусгайлан хооллодог. Би тайван өдөр сонгож, худалдан авалт хийж, хоол хийж, хөлдөөгчид бэлэн болон хагас болгосон хоолыг нь нядалж, харин идэвхитэй хоол идэхээс хоёр долоо хоногийн дараа чөлөөтэй боллоо. "
Мөн та гэрт хоолоо иддэггүй, идэж болохгүй зүйлүүдийг хөлдөөж болно. Энэ нь гоймонгийн хэсэг, эсвэл хэд хэдэн хөрс үлдсэн хэсэг нь хөлдөөгчид байна. Ийм нєєц нь маш их тус болоход "єлсгєлєн цаг" ирэх болно.

Миний туршлага: "Бие махбодийн шөлийг маш сонирхолтой болгосон. Би үүнийг жижиг хэсгүүдэд хоол хийх нь утгагүй юм. Би 7 литр хоолоор хооллодог. Тэд зөвхөн нэг удаа эсвэл хоёр удаа хоол хийж идэх болно. Тиймээс би шөлийг тэр даруй хагас литрийн хуванцар саванд хийнэ.
Гэхдээ энэ бүхэн маш энгийн байсан бол - хөргөгч, гоо сайханд шидсэн. Үгүй ээ, энд бас нэг аргууд байдаг.
Аюулгүй хадгалалт
Хамгийн тохиромжтой (аюултай бус) температур нь -18 хэм хүртэл хадгалагддаг. Энэ температурт нян ба микроорганизмын амин чухал үйл ажиллагаа бараг бүрэн зогсдог.
Энэ нь чухал юм! Бага температур нь бактерийг устгадаггүй, харин зөвхөн үржил шимийг нь удаашруулдаг! Тиймээс янз бүрийн бүтээгдэхүүний хувьд амьдралын хугацааг ажиглах хэрэгтэй. Хөргөгч тус бүрийн зааврын дагуу та үйлдвэрлэгчийн зөвлөмжийг олж чадна, хайрцагны олон загварт дүрс болон температурын дэглэм зурдаг.
Дүгнэж хэлэхэд:
- Тахианы мах болон бусад шувууны зүсмэлүүд, үхрийн мах, гахай, хурга, туранхай загас - 6 сар хадгалагдана.
- Хагас боловсруулсан бүтээгдэхүүн (банш, банш, махан боов, байцаа, бин, бяслаг), татсан мах, далайн хоол, өөхөн загас - 3-4 сар.
- Бэлтгэсэн хоол, шөл, шөл, сүмс, шарсан төмс, 2-3 сар.
- Хүнсний ногоо, жимс жимсгэнэ, жимс жимсгэнэ, мөөг нь жилд нэг л хүрдэг, 2 сар улаан лооль, 3-4 сар, улаан лооль, сармис, алим, тоор 4-6 сар, ногоон, ургамал 2-3 сар хүртэл, жимс - зургаан сар, самар - хоёр жил хүртэл.
- Талх, маффин, хийсвэр боов - 2-4 сар
Илүү хурдан
Хоол хүнсийг хадгалахдаа +65- +5 хэм хүртэлх дундаж температур маш аюултай байдаг ба энэ нөхцөлд нян нь ялангуяа эрчимтэй ургадаг.
Зарим судалгаагаар температур 90 минут буюу түүнээс бага хугацаанд хэмд 3 градус хүртэл буурдаг бол ийм хөргөх процесс нь бүтээгдэхүүний чанарыг алдагдуулахгүй бөгөөд бактери нь тэдний "бохир бизнес" хийх цаг хугацаа байх болно гэдгийг харуулсан.
Тиймээс түргэн хугацаанд бүтээгдэхүүнийг хөргөх, хөлдөөх нь хоол боловсруулах эрхтний бэрхшээлтэй байх магадлал багатай юм.
Ажлын газрууд шок хөлддөг - маш бага температур (-40 хүртэл) нь тасалгаанд байнга тараагддаг бөгөөд шаардлагатай үед -18 нь хөлдөөсөн бүтээгдэхүүнд хадгалагдаж байдаг.
Зарим өрхийн хөргөгчид QuickFreeze эсвэл SuperFreeze шок хөлдөлтийн аналог, мэдээжийн хэрэг, тусгай ургамал шиг хүчирхэг биш боловч цөөн тооны килограмм махыг хурдан хөлдөөж болно.
Нимгэн, бага
Таны хөлдөөх бага хэмжээ, бүтээгдэхүүний хэмжээ / хэсэг нь бүрэн гүнээс хөлдөх бөгөөд доторх температур нь -18 хэмд аюулгүй болно. Жишээлбэл, 2 см шахмал шахмалаар зүссэн ногоо хэрчиж, 4 см-ийн зузаантай брикеттэй адил хурдан хөлддөг. Гэхдээ энд хоёр секцитийн шахмал шахуурга хоёр бие биен дээрээ тавьбал үр дүн нь адилхан 4 сантиметр байна!
Жишээлбэл мах, загасны хоёр см-ийн шахмал түлш 2-3 цагийн дотор хөлдөөх болно. 4 см-ийн зузааныг 4-5 цаг өсгөх болно.
Жимс, жимс жимсгэнэ, хүнсний ногоо ч гэсэн эмзэг, 2 см - 3.5-4 цаг; 4 сантиметр - аль хэдийн 8-10 цаг болсон.
Мөн мөөг ердийн "өрсөлдөөнөөс гадуур": 4, 12 цаг тус тусдаа!

Rosalia: "Би хөлдөөхөөс өмнө жимс, бяслаг, цөцгийн тос, махны байцаатай тэгш өнцөгт хэлбэртэй болгон бүтээдэг. Энэ аргыг маш их зай хэмнэдэг, би үүнийг уутанд хийж, хөлдөөгчид унагачихсан. Дараа нь ийм бүтээгдэхүүнийг хурдан гэсгээх хэрэгтэй. "
Луда: "Бид саяхан манай өвөө тосгонд очиж үзсэн. Тэрбээр бүхэл бүтэн хүйтэн жавхрыг (жижиглэсэн ногоо, ногоон, татсан мах) хийж өгдөг. Үүнийг иймэрхүү байдлаар хадгалж үлдээдэг: жүүсийг уутанд хийж, хэрэгцээтэй зүйлсийг нь дүүргэж, хөлддөг. Дараа нь "тоосго" -ыг арилгаж, хайрцаггүйгээр хайрцагны дотор хадгалдаг. "
Aлиона: "Дашрамд хэлэхэд, би ийм олон жимсийг хөлддөг: би холимогоор хэд хэдэн удаа хольж хутгаад, гэхдээ энэ нь нэг янзын байдалтай биш, харин хэсэг нь тэгш өнцөгт хэсгүүдийн саванд хийж, хөлдсөн байна. Бүгд сайн хөлдөхгүй байхын тулд уутанд сэгсэрч, овоолго, эгнээ болгоно. Жимс нь тоосгон хэлбэрээр хөлдөөсөн, саванд ямар ч хадгалагддаггүй учраас хөлдөөгчид маш их зай авдаг! "
Бөөнөөр савлах
Яагаад гэвэл Бүтээгдэхүүнийг хөлдөөх үе давхарга нь нимгэн, хөлдөхгүй хурдан, дараа нь жижиг хэсгүүдийн хөлдөөх нь өөрөө өөрчилдөг.Энэ савлагааны хоёр дахь нь үл тохирох нэмэх нь хоол хийхэд цаашид хэрэглэхэд тохиромжтой (татсан махны бүх кг килограмм эсвэл шөл бүхий бүх савыг гэсгээх хэрэггүй).

Elena L.: "Би хөлдсөн шиг хөлдөөсөн байна. Би үүнийг цүнхэнд хийж тавиад 2 см өндөртэй хавтгай (тэгш өнцөгт зүүгээр хийхэд тохиромжтой), дараа нь хутга, модны хажуугийн таслагчтай талыг би хуваагаад хуваана. Хөлдөлтийн дараа шаардагдах хэмжээг нь салгахад тохиромжтой, тийм нимгэн нимгэн маш хурдан гэсгээх болно! "
Елена: "Миний хувийн олон тоглогч амьдрал хакердсан "Саатуулсан хүүхэд" - Долоо хоногт нэг удаа эсвэл долоо хоногт нэг удаа хооллож хооллох, 10 * 15 (хэсэгчлэн) савлан, давхаргад (зай хэмнэх, нээх, гэсгээхэд тохиромжтой) бэлтгэнэ.
Дахин хөлдөхгүй!
Эдгээр хөлгүүд нь дэлгүүрт хөлдөөсөн хагас боловсруулсан бүтээгдэхүүн дээр байнга ажиглагддаг. Бүтээгдэхүүний амт нь температурын хэлбэлзэлээс их хэмжээгээр буурч, түүний бүтэц, өнгө нь өөрчлөгдөж болно. Гэхдээ хамгийн муу зүйл бол бүтээгдэхүүн нь хэвээр байгаа ба нян дотроо үрждэг.
Захиалга ба тэмдэглэгээ
Бүх бүтээгдэхүүнийг нэр, эзлэхүүн болон огноогоор нь гарын үсэг зурах нь зүйтэй хөлдөөсөн тахиа, загасны шөл, чанасан лууван, хулуу, интоорын саатал, элэг зэргийг ялгах боломжгүй юм. Та багц дээр шууд тэмдэглэх, далдлах соронзон хальсны цавуу эсвэл тусгай зориулалтаар ашиглах боломжтой.
Нэгдүгээрт, энэ нь эрүүл ахуйн хамгийн бага стандарт юм; Хоёрдугаарт, бүтээгдэхүүнийг төөрөгдүүлэхээс хамгаална Заримдаа хөлдүү уутыг тодорхойлоход хэцүү байдаг (хэрэв гарын үсэг зураагүй бол).
Материалыг хайрцагаар нь ялгах нь үнэрийг холихоос сэргийлнэ.



Миний туршлага: "Хөлдөөгчний дээд шургуулганд би бэлэн хоол хүнс (ихэвчлэн шууд иддэггүй хоол), хүнсний ногооны талхыг бага хэмжээгээр хадгалдаг. Дунд зэргийн хайрцаг нь загас, мах бөгөөд доод хэсэг нь соус, салат боодол, жимс, хөлдөөсөн нарийн боовны жижиг саванд зориулагдсан. Эхний ээлжинд бүгдийг нь тодорхой зааж өгч чаддаггүй - тэмдэглэгээ бүхий скоч бүхий соронзон хальс бүхий бүх цаасны хувьд. "
Хэтэрхий чанга, юүлэх вэ?
Магадгүй, зарим нь гунигтай туршлагатай байсан бөгөөд нэг нь маш муу хаалттай баг нь "халдвар авсан" нь хөлдөөгчид нь бууз нь зайрмаг хүртэл хөлдөх бүх үнэрийг агуулсан.
Хадгалахад ашиглах:
- бүх төрлийн савнууд (нэг удаагийн ба дахин ашиглах боломжтой)
- энгийн багц болон зип цоож
- хуванцар сав
- хүнсний кино,
- тугалган цаас
- хүүхэд нухаш лонхтой.
Доорх жагсаалтын шошгон дээр нэмэлт сав баглаа боодол хийх шаардлагатай:
- ялтас, цаасны төрөл бүрийн хэлбэрүүд
- янз бүрийн хэмжээтэй хуванцар аяга (эзэлхүүн нь шууд мэдэгддэг)
- бусад нэг удаагийн хуванцар сав суулга
- cupcakes-д зориулсан силикон хөгц
- мөстэй сав

Хадгаламж
- Цаг:
Та олон удаа хоол хийж болно. Хоолныхоо хэсэг нь идэж, үлдсэн хэсэг нь хөлдөөх болно.
Нэг фрийг 1 эсвэл 2 сонгины талаар ярих үед лууван эсвэл арван хэдэн литрийг хасах, нэг килограмм татдаг мах, эсвэл бүгдийг нь таван удаа салга. Гэсэн хэдий ч эхнээс нь ижил хоолыг хэд хэдэн удаа хоол хийх нь маш их цаг хугацаа, үйлдэл юм. Хичнээн аяга таваг угаах вэ!
Жишээ нь, бараг ямар ч borscht, даршилсан байцаа эсвэл байцаа 2-3 цагийн турш чанаж болгосон - учир нь шөл буцалгах хэрэгтэй. Хэрвээ аль хэдийн бэлэн болсон бол шөл хагас цагийн турш хооллоорой! Мөн шөлний бүх нийтийн хувцаслалт / zazharka урьдчилан хөлдөөгчид хадгалсан бол, цаг хугацаа нь 20 минут (хальсыг ба төмс цавчих, ХАЙХ ЗААВАР ТОВЧЛОЛ) авч болно.
Хэрэв хөргөгчинд хөлдөөсөн шөл бэлэн болсон бол та 10 минут дулаарч, hehe ...

Миний туршлага: "Би тахианы мах бэлтгэх үед би үргэлж шөлтэй байх болно. Үүнийг хагас литр шилэнд хийнэ. Шөлийг бэлэн болгохын тулд та хатаасан ногоо, гоймоныг бүгдийг нь хийж чадна. Мөн та нар төвөгтэй болж - түлш нэмэх. Эсвэл тэр даруй хөлдөлтийг зогсооход бэлэн байна. "
- Мөнгө:
Зуны улиралд ногоон нь нэг доллар эсвэл цэцэрлэгт үнэ төлбөргүй тариалах бөгөөд өвлийн улиралд ямар нэгэн зохистой ургац нь алтанд жинтэй байдаг. Хөлдөлтөөс үүсэх ногоонуудын ихэнх нь шинэ хэлбэрээс ялгаагүй, жижиглэсэн хэлбэрээр ашигладаг.
Тахианы мах, загасыг бүгдийг нь худалдан авах нь илүү ашигтай байдаг нь мэдэгдэж, хэсэгчилсэн хэсгүүдэд хуваагдаж, үндсэн хичээлд зориулж ямар нэг зүйлийг хэрэглэж, шөлийг нь хэрэглэх боломжтой байдаг.
Энэ нь хөлдөх махны буурцаг, ясанд хадгалахад тохиромжтой байдаг. Дараа нь шөлний үндэс болгон ашиглах боломжтой (энэ нь тусгай уут хийх боломжтой), бүх л бууралт (лууван, селөдерей, ногоон тахианы навч, хатуу dill иш, яншуй, улаан лоолийн "илжиг" ) - бүгд хөлдөөх, дараа нь шөл!



Миний туршлага: "Үндсэн хөргөгчөөс гадна манай гэр бүл бас хөлийн цоорхойтой байдаг (бид орон сууцанд амьдардаг). Цэцэрлэгийн улирал ирэхэд би хөлдөөсөн жимс, амтат чинжүү, салатны сүмс (ногоон, цөцгий, сармис), хүнсний ногоо, хагас боловсруулсан бүтээгдэхүүнийг (чихэрлэг чинжүү, байцаа, ratatouille) хийж өгдөг. Тэнд дэлгүүрийн талх байдаг бөгөөд энэ нь дайн тулааны үед биш харин дэлгүүрийн талхыг гэнэт зогсоохгүй байхын тулд дэлгүүрийн талх ажиллуулахын тулд юм. Мэдээжийн хэрэг, бүх юм тэмдэглэгдсэн, тэгэхгүй бол миний гэр өлсгөлөнд үхэхгүй. "
За би бас миний хөлөг онгоцны хээ сэлгэх болно.
- Чидун жимсний тос хэрэглэдэг бол ногоон.
Магадгүй энэ нь нийгмийн сүлжээний сонины хамгийн алдартай "хөлдөх" зөвлөгөө юм. Би аваад явлаа!

- Өндөгний өндөг.
Зарим шалтгааны улмаас жигд, жигд, шарх, эсвэл хэрэм шаардлагатай байдаг. Шаардлагагүй зүйлсийг хэрхэн яаж устгах талаар бодохгүй байхын тулд би уураг саванд зориулж зохион бүтээсэн - би үүнийг "шаардлагагүй" нэгтгэж, хэдэн уураг нэмж байгааг тэмдэглэсэн. Гэхдээ! Yolks хөлдөж чадахгүй!

- Lemonade хоосон зай
Усанд ороход бид жижиг хөргөгчтэй бөгөөд зуны улиралд ажилладаг. Бид өөрсдийгөө "нимбэгний булан" болгосон хайрцагуудын нэгэнд мөс, хөлдөөсөн бүх жүрж, лимон, лимон зэрэг янз бүрийн савыг олж болно. Зөвхөн хутгагаар хутга хийх нь хангалттай (тэд бага зэрэг хүчин чармайлт гаргадаг), дээр нь эрдэс ус хийнэ.
Энд чихрийн болон гаагаар татсан лимонууд байдаг - гурван литрийн саванд 200ml аяга.
Мөн Aronia-ийн хөлдөөсөн жимсийг уух мөсөн шоо оронд хэрэглэж болно!

- Mimimi-мөс
Дашрамд дурдахад, доод талын шилний дөнгөж өмнөх цуутай цитрусууд, мөн хөлдөөсөн дарсны дээд хэсэгт sangria гэрэл байдаг.

- Ice овоо
Энэ бол нөхрийнхөө хуваалцсан бодит амьдралыг хакердсан явдал юм. Хөлдөөсөн хайрцагт хоёр багцтай хогийн сав байдаг. Таны халуун ундааны температур ямар ч байсан, мөсөн сав баглаа боодол бүх зүйлийг засах болно!

Мөн хөлдөх нь таны баталгаатай нууц юу вэ? Бидний бүлгүүдэд гарсан туршлагаа хуваалцана уу.
Хөргөгч дэх хүнсний хадгалалтын хугацаа хязгааргүй гэдгийг та бүхэн мэдэх болно. Энэ нь бүх махан бүтээгдэхүүний талаархи үнэн юм. Таны хөргөгчинд байсан баншнууд бараг үүрд мөнх гэдгийг санаарай, гэхдээ эцэст нь идэж байсан ...
Эдгээр ашигтай хүснэгтүүдийг анхааралтай авч үзье. Энэ нь хөлдөөгчид хадгалалтын зөв нөхцөлд хэрхэн хадгалагдаж байгаа талаар нарийвчлан тодорхойлдог. Сүүлийн хүснэгтэнд анхаарлаа хандуулаарай: ямар ч тохиолдолд та энэ хоолыг хөлдөөж чадахгүй! Зарим заавар нь бүрэн ойлгомжтой боловч энгийн үнэнүүдийг санах хэрэгтэй. Суралцах хөлдөөсөн хоол бүх дүрэм журмаар!
Хоол хүнс хадгалах хугацаа







Зуны улиралд ихэвчлэн хөлддөг, энэ мэдээллийг өөрсдөө аврах шаардлагагүй болно. Энэ нь гэнэт орхих хэрэгтэй бөгөөд хоол хүнсийг хаях нь харамсалтай хэрэг юм. Энэ тохиолдолд хөлдөөх нь маш их таатай байх болно! Ямар ч туршлагатай гэрийн эзэгтэй хөлдөөгчийн ашиг тусыг эргэлзэхгүй байна ...
Хэн ч мартахгүй бүтээгдэхүүнийг хадгалах хугацаа: Найзууддаа энэ өгүүллийг үзүүлээрэй!
Хөргөгч нь 20-р зууны шилдэг бүтээлүүдийн нэг юм. Цас -18 градусын температурт зун хадгалсан жимс, ногоон хайрцаг, ирээдүйн хэрэгцээнд зориулж худалдаж авсан хайрцагнууд хадгалагдаж байдаг. Шөл, шөл ч гэсэн сонирхолтой гэрийн эзэгтэй нарыг хөлддөг. Гэвч ихэнхдээ урт хугацааны хадгалалт нь нөхөгдөөгүй алдаа болдог. Хөлдөөсөн хүнсийг хадгалахдаа юу хийхгүй байхыг бид танд хэлье.
Кетт
Хөргөгч нь үргэлж алга болдог. Тиймээс та түүний жимсний өвлийн ундаа, өөр нэг загасны мах, цөөн тооны том загастай жимснээс илүү их жимс ургуулахыг хүсч байна. Гэхдээ хайрцагыг бөглөөгүй гэдгийг санаарай. Хөргөгчдөд байгаа бүтээгдэхүүн нь чөлөөтэй байх ёстой бөгөөд агаарын солилцооны хайрцагт чөлөөтэй байх ёстой. Хэрхэн хөргөх вэ?
Савлах
Ердийн гялгар уут, хүнсний кино ажиллахгүй. Хөргөгч хөлдөөнөөс болж хүйтнээс эвдэгдэх болно. Бид нягт полиэтилен хэрэгтэй. Эдгээр нь одоогоор худалдагдсан тусгай багцууд, эсвэл зүгээр л өтгөн багцнууд, жишээлбэл, зөөлөн сүүгээр савлах нь хөлдөөгчид хоёр дахь амьдралаа авдаг.
Багцанд их хэмжээний агаар
Чи зүгээр л уутанд махны нэг хэсгийг тавиад хөлдөөгчид хийж болохгүй. Эхлээд багцыг аль болох бага агаартай байлгахын тулд нягтлах хэрэгтэй. Дараа нь бүтээгдэхүүн хурдан хөлдөөх болно, илүү сайн хадгалагдах болно. Хаалттай сав баглаа боодол нь таны махны ойролцоо хөлдсөн загас үнэрийг шингээдэггүй.
Том хэмжээний
Жижиг уут, саванд хөлдөөх бүтээгдэхүүний баглаа боодог нь хамгийн тохиромжтой. Жишээлбэл, том савыг гэсгээнээс нь бага зэрэг авч хаяхын оронд хоол хийхэд хэрэгтэй ногоон хэмжээг авч болно.
Буруу бүтээгдэхүүн
Бүх бүтээгдэхүүнийг хөлдөөгчид хадгалж болохгүй. Зарим хяруу нь зөвхөн сүйрэлд хүргэдэг.
Гүзээлзгэнэ, тарвас, гуа, папака, бүх төрлийн жимс жимсгэнэ, жимсгэний өндөр агууламжтай жимс. Нэгдүгээрт, хүйтэнд тэд хагардаг (шингэний хэмжээ ихэсдэг). Хоёрдугаарт, гэссэний дараа тэд амт, үнэр, үнэрийг алдах болно.Байцааны, селөдерей, шанцайны ургамал, өргөст хэмх, улаан лооль, parsnips, chicory, radishes, radishes. Маш их шингэн агуулдаг бөгөөд хөлдөөхөөс л амтыг алддаг.
Темс. Гэсгээсэний дараа түүхий ногоо нь чийгтэй, чийглэг, сайхан болдог.
Өндөг. Хөлдөөсний дараа тэдгээр нь тааламжгүй амтыг олж авдаг бөгөөд хагардаг бүрхүүлүүдээр дамжин нян дотор нэвтэрч, энэ бүтээгдэхүүнийг хоол хүнсэнд хэрэглэхэд тохиромжгүй болгодог.
Кофир, тараг, бяслаг. Ашигтай шинж чанар, айраг сүүний бүтээгдэхүүний амттай амт нь бага температуртай учраас тэдгээр нь эвдэрдэг.
Цөцгий, цөцгий, соус, каказ, майонезаас. Хөлдөлтийн дараа тэдгээрийг хаяж болно. Тэдгээр нь давхаргадуу, усанд живж, бөөн юм болно.
Бэлтгэсэн гоймон, спагетти, будаа. Эдгээр талх нь тэдний бүтэц, хөлдөлтийн дараа амтыг алддаг. Трик
Хадгалах хугацаа
Эцэст нь, хамгийн чухал зүйл. Үнэн хэрэгтээ ямар ч бүтээгдэхүүн хөлдөөгчид олон жилийн турш хадгалах боломжтой байдаг. Хамгийн ихдээ 1 жил байна. Ихэнх тохиолдолд бүр ч бага байдаг.
Хадгалах явцад, хөлдөөсөн төлөв байдалд ч гэсэн бүтээгдэхүүний чанар муудаж байгааг санах нь зүйтэй. Жишээлбэл, өөх тосны загас нь 2-3 сараас илүү хугацаанд хөлдөөсөн хэлбэрээр хадгалагдан үлдсэн амттай өөх тос юм.
Хадгалах хугацаатай алдаа гаргахаас зайлсхийхийн тулд бүтээгдэхүүн бүр дээр хөлдөөсөн шошготой байж болно. Багцыг задлахгүйн тулд багц дотор байгаа зүйлийг гарын үсэг зурах нь зүйтэй.
Тиймээс хамгийн дээд хэмжээг хадгалж болно:
Шувуу- 9 сар
Үхрийн мах, гахайн мах, хурга, адууны мах - 4-6 сар
Загас: өөх - 2-3 сар, үлдсэн - 6 сар
Seafood- 3-4 сар
Хагас бэлэн бүтээгдэхүүн (банш, банш, талх, бин, байцаа, татсан мах гэх мэт) - 3-4 сар
Бэлэн хоол, шөл, шөл, сүмс, буурцаг зэргийг оролцуулан - 2-3 сарХүнсний ногоо, жимс жимсгэнэ улаан лооль (2 сар), чинжүү (3-4 сар), зулчир, хулуу (10 сар), алим (4 сар), гүйлс (6 сар), тоор (4 сар)
Мөөг: 1 жил хүртэл чанах, түүхий - 8 сар
Жимс ихэвчлэн хагас жил хадгална.
Ургамлууд ба ургамал - 6-8 сар
Мөсөн тос2 сар хадгална
Маргарин, цөцгийн тос - ойролцоогоор 9 сар
Талх болон бусад нарийн боов - 2-3 сар
Би хөлдөөгчийн худалдан авалт маш амжилттай болсон гэж бодож байна. Эхлээд би үүнийг хагасаар дүүргэж чадахгүй гэж бодсон ч эдүгээ чөлөөт зай байхгүй, бүх зүйл нь бүтээгдэхүүн, хоосон зай болон бусад ашигтай зүйлсээр дүүрэн байдаг. Би хөлдөөсөн хоол хүнсийг өөрийн туршлагаасаа хуваалцаж, хөлдөөгчийг хаана, юунд үзүүлэв.
Хөлдөөсөн хүнсний агуулах. Жишээ нь
Бие даасан хөлдөөгчөөс гадна хөргөгчний хөргөгчийг ашиглаж байна. Энэ өдөр би өдөр бүр хэрэглэдэг бүтээгдэхүүнээ хадгалдаг. Ингэснээр би хөлдөөгчид өөр өрөөнд ордоггүй.
Ихэвчлэн хөргөгчийн орчин үеийн загваруудад хөлдөөгчид өргөн цар хүрээтэй, гурван гүн тасалгаа, хавтгай хоол, мөсөн дөрвөлжин хөлдөөх тавиуртай байдаг.
Би дээд тасалгаанд хамгийн их ашиглагддаг бүтээгдэхүүнээ хадгалахыг илүүд үздэг (1) - Энэ нь хөлдөөсөн мах, гахайн өөх, гахайн мах, татсан мах, махан боов, банш, банш, боов, хөлдөөсөн байцаа, чихэрлэг чинжүү, шөл, шөл зэрэгтэй хөлдөөсөн мах юм.
Дунд тасалгаа (2) - бүх төрлийн ногоо, жимс, сүү, хатуу бяслаг, улаан лоолийн оо.
Мөн мөөг, загас, далайн хоол гэх мэт бүтээгдэхүүнүүд - доод талд (3) .

Тиймээс миний хөлдөөгчийг (6 тавиуртай) үзээрэй.

Эхний хоёр тавиур - бүх төрлийн махан бүтээгдэхүүн, хоосон зай.
Гэрт нэг настай хүүхэдтэй байх нь өөр төрлийн махнаас урьдчилан сэргийлэхэд тохиромжтой юм. Би тахиа, туулай, үхрийн мах, загасны бөмбөг (сагамхай, гахай) байдаг. Дэргэдэх тавиур дээр гар хийцийн ravioli, түүнчлэн бэлэн бөглөх.

Гүнзгийд юу байгааг харцгаая. Мөн байдаг. Эдгээр тугалган цааснуудад хүнсний ногооны хувцас, улаан лоолийн шүүстэй холих нь маш хялбар байдаг. Энэ хэлбэрээр би 14-16 байцаа эргэлдэж байна. Энэ нь зөвхөн халуун зууханд хийж, оройн хоол бэлэн болно.



Хутга, махан боодлын цаана байшингийн өөх тос, гахайн махны давхарга тавьдаг. Өөх тос нь бага температурт хадгалагддаг бөгөөд шинж чанараа алдахгүй, шар өнгөтэй болдоггүй. Би 4 сарын турш ийм гахайн өөхийг авсан бөгөөд миний туршлага дээр тулгуурлан амтыг алдалгүйгээр ижил хэмжээгээр хэвтэж байх болно.

Би шаржигнах үедээ хөлдөөсөн гахайн махыг салгаж, хайруулын тавган дээр тос түрхэнэ.
Ерөнхийдөө хөлдөөсөн гахайн махыг шинэ хэлбэрийн нэгэн адил хэрэглэж болно: тууз эсвэл дөрвөлжинд хуваасан, сонгино, төмс, эсвэл төмсөөр үйлчилдэг.

Хөлдүү гахайн махнаас би вандуйн шөл, төмсний улирлыг эхлээд эхнийх нь үйлчилдэг. Чиний хэрэгтэй бүх зүйл нь хөргөгчинд гахайн махыг тавьж, нэг шөнийн дотор хөлдөөх болно.

Миний дараагийн тасалгаа бол маханд зориулагдсан. Сэтгэлийг хүсч байгаа бүх зүйл: гар хийцийн тахиа, хэсэг болгон хувааж, гахайн мах (хүзүү, хавирга, хусуур), туулайны хэсэг, бүхэл нугас гулуузыг баярын болон жороор хооллодог.
Хэрхэн зөв хасах, хөлдөөх талаархи вэбсайтаас үзээрэй.

Бүх махнууд нягт уутанд (далавч, нурууны хэсэг, хавирга зэрэг хоёр багцаар хийгдсэн), тэдгээр нь тус бүр дээр мах, гулуузны эд анги, хөлдөлтийн огноог заана.

Дараачийн хоёр тавиурыг хөлдөөсөн ногоо, жимс жимсгэнэээр дүүргэж өгдөг. Мэдээжийн хэрэг, аль хэдийн идчихсэн байсан ч бас үзүүлбэр үзүүлэх зүйл бас бий.

String буурцаг нь 6 сарын турш хэвтэж байна. Харанхуй болж хувирдаггүй. Би бүгдийг нь хөлдөөсөн учраас бүгдээрээ. Хөлдөөсөн жорыг хэрхэн уншихыг өөрөөсөө асуу.
Хүнсний ногоо ч байцаа, хаш. Хутга, тууз, зүсмэлүүд, үрж жижиглэсэн ногоо, тэр ч байтугай нухсан төмс нь зүсэж ялгаатай байв. Бүх ногооны дүр төрх нь шинэхэн, ямар ч харанхуй, мөсөн бүрхэвчгүй байдаг.

Ихэнх гэрийн эзэгтэй нар хөлдөөх түүхий лууван саарал болж, муудаж, хэрэглэхэд тохиромжгүй гэж гомдоллож байна. Намайг хар. Тэр бол шинэхэн. Бүх л шаардлагатай температур, хөлдөлтийг дагаж мөрддөг. Хөлдөх саранд анхаарлаа хандуулаарай. Би үүнийг 6 сарын турш хадгалж байна. Энэ нөөц бол миний хувьд хоёр сар болоод л хангалттай.

Нэг шөл эсвэл borscht өгөөмөр булцуу байхгүй бол: dill болон яншуй. Хөлдөөж чадахаа больсон, 3-4 ногоон өнгөтэй байсан. Би мөн цоожтой цоожоор багцнуудад хадгална. Тайвшруулах зорилгоор би янз бүрийн хэмжээтэй уут хэрэглэдэг бөгөөд ногоонууд нэг том бөөнөөр хөлдөөхгүй болохоор би нимгэн давхаргуудаар хөлддөг.

Хөлдөөсөн дуртай тавиур - жимс бүхий тасалгаа. Энэ бол амралт юм. Миний хөлдөөгчтэй харьцуулахад супермаркетыг ямар ч үр жимс, жимсгэнэ гэж байхгүй.

Бүх жимсгэнэ нь бие биенээсээ тусдаа байдаг, давхаргууд, интоорын жимс эсвэл үхрийн нүдээр хөлдөөсөн блокууд байдаггүй.

Хөлдөлтийн хөлдөлтийн гол дүрэм нь чийгнээс сайн хатааж, тэдгээрийг хавтгай ёроолын тавиур дээр түрхэж, дараа нь уут эсвэл тавиур дотор хийнэ. Зуны улиралд хар, улаан, цагаан үхрийн нүд нь хөлдсөн байсан.

Миний дуртай цахилгаан товч уутнаас гадна би жимс, жимсийг хөлдөөх зориулалтаар ашигладаг. Энд тэд механик гэмтэлээс хамгаалж, жимс жимсгэнэ авах нь баяртай байна. Фото зураг дээр витамины компот хийх дуртай жимс юм. Дашрамд хэлэхэд би хэрхэн хөлдөж байгааг мэдэхийг хүсч байна.


Улирлын чанартай хүнсний ногоо, жимс жимсгэнэ цаг хугацаагаар хөлдөөх, зах зээл, дэлгүүрт олон нийтийн анхаарлын төвд ордог. Энэ үед ийм бүтээгдэхүүн хамгийн хямд бөгөөд та янз бүрийн жимс, жимсгэний шилдэг сонголтыг сонгож болно.
Мах мэтийн бүтээгдэхүүн нь их хэмжээний бичил биетэнд хөлддөг. Би шувуу, гахайн мах, туулай, тариаланчдаас захиалга өгч, 40 кг жинтэй, би хөлдөөсөн, 2-3 жилийн турш хөлдөөгчийн махны тавиурын талаар бодож чадахгүй байна. Долоо хоногт хангалттай мах байгаа гэдгийг би хараад би дахин хөлддөг. Хэдэн долоо хоног тутамд бага зэрэг хяруу худалдан авснаас өөр өөр хэсэг, махны махыг хөлдөөх нэг өдөр надад амар байдаг.
Би хөлдөөгчид их хэмжээний загасгүй, сард 1-2 килограммаас илүүг худалдаж авдаг. Энэ нь ихэвчлэн шинэхэн боргоцой, макролиз, херш зэргийг агуулдаг.
Би олон тооны бичил хэсгүүдэд (жишээ нь байцаа, банш, бууз, боов, дүүргэлт, мах, бөмбөлөг гэх мэт) хийдэг. Бүлгүүдэд хуваа. Жишээ нь, бямба гаригт бууз болон бууз хийхийг шийдсэн. Би Пүрэв-Баасан гарагт аль хэдийн бэлтгэж эхлэв. Би татсан мах, төмс, элэгийг дүүргэх, махны байцаа хийж буцалгана. Би хөргөгчний дотор бүгдийг нь нууж байна. Бямба гаригийн өглөө талхны үйлдвэрт зуурсан гурилыг хутгаж, бэлэн байдалд хүргэнэ. Дараа нь өөрийн дуртай цуврал болон баримал бууз, буузаа асаана. Энэ нь 200 ширхэг хоёулаа болж хувирдаг. Тиймээс би гал тогооны өрөөндөө ядраагүй бөгөөд оройн 12 цаг хүртэл хоол идэх уулыг угаадаггүй.

Энэ нь боовтой дүүргэхтэй адил тохиолдол юм - та өмнө нь бөглөх эсвэл бин махыг урьдчилан шараад, дараа нь зүгээр л мушгирах, хөлдөөх болно.

Хөлдөлтийн бүртгэлийг яаж хадгалах вэ
Миний хөлдөөгчний савыг харуулсан бөгөөд одоо би энэ бүх сайн сайхныг хэрхэн тэмдэглэж байгааг танд хэлье.
Хүснэгтийг ашиглахдаа жилийн турш хөлдөөх бүх бүтээгдэхүүнийг би жагсаажээ. Бүтээгдэхүүнийг улирлын дагуу хугалсан. Жишээлбэл, SPRING: бууцай, зэрлэг сармис, гүзээлзгэнэ, rhubarb, SUMMER: бөөрөлзгөнө, нэрс гэх мэт. Шаардлагатай талбайд, тухайлбал, хөлдөх хугацаа, хадгалах хугацааг заасан. За тэгэхээр томъёог ашиглан ухаалаг програм өөрөө бүтээгдэхүүний эцсийн хэрэглээ хүртэл хэдэн өдөр үлдсэн, эсвэл бүтээгдэхүүн хоцрогдож байгааг бичсэнийг харуулдаг.
Бүтээгдэхүүн 2-3 долоо хоногийн дараа дуусах болно гэдгийг хараад би үүнийг хөлдөөгчид байрлуулж, энэ бүтээгдэхүүнийг ашиглан цэсийг төлөвлөх болно.
Мэдээжийн хэрэг, хөтөлбөрийн нэмж, шошго нь бүтээгдэхүүний дуусах огноог олоход туслах болно.
Нягтлан бодох бүртгэлийн хүснэгтний загвар
(бүтээгдэхүүний хүснэгтүүдийн хүснэгтүүд нь сургалтанд хамрагдсан оролцогчдоор хүлээн авагдсан)

Нягтлан бодох бүртгэлийн хүснэгт (Худалдан авалт).

Хөргөгч нь миний итгэлтэй туслах юм. Энэ нь олон төрлийн бүтээгдэхүүн, хүнсний ногоо, жимс жимсгэнэ, тав тухтай хоолыг агуулдаг.

Ихэнх залуу гэрийн эзэгтэй нар олон асуулттай байдаг. Хөлдөөсөн махыг хэр их байлгаж чадах вэ? Тэдний хэрэгцээ, амтыг хадгалахын тулд махан бүтээгдэхүүнээ хэрхэн зөв багцлах вэ? Мах хадгалах ямар температур байдаг вэ? Бүх ойлгомжгүй мөчүүдийг шийдвэрлэхийг хичээцгээе.
Эх сурвалж: depositphotos.com
Мах борлуулах:
- Хөргөсөн. Энэ бүтээгдэхүүний температур нь 0 ... + 4 ºC-д хадгалагдана. Хөргөсөн махыг 24 цагийн турш хөргөгчинд хадгална.
- Нийт 25% -иас ихгүй хөлдөх Махны амьдрах хугацаа 15 хоног хүртэл нэмэгддэг боловч хөлдүү мөхлөгтэй бүтээгдэхүүнийг хадгалах тохиромжтой нөхцөлд хүрэхийн тулд өрхийн хөлдөөнд бараг боломжгүй юм.
- Хөлдөөсөн. Сөрөг температуртай үед махан бүтээгдэхүүний ихэнх бичил биетүүд хөгжөөгүй тул махыг хөлдөөсөн хэлбэрээр сард нэгээс илүү хугацаанд хадгалж болно.
Бүх өрхийн хөргөгч нь хөлдөөгчийн температурыг тохируулах функцээр тоноглогдсон байдаггүй. Ихэвчлэн энэ параметр нь -18 ... -24 ºC тогтмол утгатай (хөргөгчний загвараас хамаарч). Тиймээс бүрэн хөлдөөхөөс бусад тохиолдолд гэртээ урт хугацааны хадгалалт хийх арга байхгүй.
Мах хадгалах хугацаа
Хөлдөөсөн махыг яаж хадгалах вэ гэдэг нь бүтээгдэхүүний төрлөөс хамаарна:
- үхэр, үхрийн мах 12 сар хүртэлх хугацаанд;
- goulash - 4 сар хүртэл;
- туулай, самар, шувууны махыг - 8 сар.
- татсан мах, дотор эрхтнээр - 4 сар;
- хиам, бэлэн махан бүтээгдэхүүн, махан боов, байцаа, гар хийцийн - 2 сар.

Хэрвээ та тогтоосон хугацаанаас илүү удаан хадгалж байгаа бол амтыг багасгах, тааламжгүй үнэртэй байх магадлал өндөр байдаг.
Хадгалах бэлтгэл
Бүтээгдэхүүний сав баглаа боодол дээр "дахин бүү зов." Гэдэсний халдварын эрсдэлийг багасгахын тулд давтан хөлдөөх ажиллагааг хориглоно. Тиймээс хөлдөөгчид махыг илгээхээсээ өмнө хуваана.
Хөлдөхөөс өмнө махыг угааж байх ёстой гэж үздэг. Гэсэн хэдий ч энэ нь үндсэндээ буруу юм. Бүтээгдэхүүнийг угаах явцад усны зарим хэсгийг шингээх болно. Энэ нь хөлдөөсөн үед мөсөн кристал болж хувирна. Үүний үр дүнд бүтээгдэхүүний чанар, амт нь муудаж байна. Хоол хийхээсээ өмнө гэсгээх замаар махыг угаах нь дээр.
Хөлдөөхөөс өмнө махыг угааж болохгүй.
Махны бүтээгдэхүүнийг зөвхөн лацдах боломжтой. Нэгдүгээрт, утаснаас үүсэх чийгийг хөлдөхгүй, гэсгээх хэсэг нь амтныхаа шинж чанарыг алдахгүй байх болно. Хоёрдугаарт, ийм хадгалалтад янз бүрийн үнэр нь холилдохгүй. Энэ нь ялангуяа мах, далайн хоол, хүнсний ногоо, жимсгэнэ гэсэн үг юм.
Савыг саванд хийж битүү таглаатай эсвэл тусгай хөлдөөгч уут бүхий хуванцар савыг ашиглана. Та махыг тугалган дээр боож, дээд хэсэгт нь - наалдах кинонд оруулна. Ихэнх гэрийн эзэгтэй нар энгийн хуванцар уут хэрэглэдэг. Гэвч практикаас харахад тодорхой үнэр нь полиэтиленээр нэвт нэвтэрч амархан нэвтэрдэг.
Нэг чухал ач холбогдолтой мөч: Багцыг хөлдөөсөн өдөр бич. Ийм арга хэмжээнүүд нь өдөр тутмын амьдралд ашиглагддаггүй боловч хэдэн сарын турш махыг хадгалахыг хүсч байгаа бол энэ зөвлөмжийг анхаарах хэрэгтэй.

Одоо та хөргөгчинд хөлдөөсөн махаа хэрхэн хадгалахаа мэддэг. Манай өгүүлэл махан бүтээгдэхүүнийг хадгалахад хэзээ ч алдаа гаргахгүй байхад тусална гэж найдаж байна.
Нийтлэлтэй холбоотой YouTube видеонууд:
Текст: Ольга КоваленкоТекстэнд алдаа олсон уу? Үүнийг сонгоод Ctrl + Enter дарна уу.
Алдартай жор
Тахианы махан шөл - эхний тавагны суурь60 мин 4 Easy 0
Баян тахианы шөлийг энгийн бие даасан жор, бие даасан таваг, заяа ...

Сакад, интоор, мозарелла, группын хамт5 мин 2 Easy 0
Чидун жимсний тосоор энгийн, хялбар, амттай салат. Зөвхөн ...

Шар будаа ба тосоор шөл тосоор шөл40 мин 4 Easy 0
Амтат, анхилуун, тэжээллэг мөөгний шөл. Төмс - энэ нь ...

Brioche сонгино, гахайн махтай80 мин 8 Дунд 0
Сонгино, гахайн махтай нарийн боов дээр тендер бэлтгэх.

Сүү, цөцгийн тос нухсан төмс30 мин 4 Easy 0
Цөцгийн тос нь зөөлөн, амтат нухсан төмс.

Шарсан хулданд30 мин 1 Easy 0
Чидун жимсний тосоор шарсан махыг амтлагч, ногооноор шүүслэг хулд зэрэг амттай ...

Хулууны нь сүү будаа будаа30 мин 6 Easy 2
Цагаан будаа болон шар будаатай сүү дээр амтат гүзээлзгэнэтэй будаа.

Самартай хүрэн борц40 мин 6 Easy 0
Хамгийн их шоколад амттанг - Хадгалалт. Энэ бол баялагтай маш ер бусын бялуу юм.

Байцаатай загасны салат10 мин 4 Easy 0
Шинэ байцаа, лаазалсан загастай түргэн, амтат, хялбар салат.
https://taimrai.ru/mn/how-to-freeze-foods-organization-of-food-storage-in-the-freezer/
Сэтгэгдэл бичих